Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΗΦΙΣΙΑ



Συνέντευξη με τον Νίκο Αναγνωστάτο
Τα πράγματα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Αναγνωστάτου, ο οποίος όπως ο ίδιος μας διαβεβαιώνει, έχει μεγάλη κοινωνική αποδοχή, ενθυμούμενη την προηγούμενη θυτεία του στα κοινά της Κηφισιάς.
Προς το παρόν του πήραμε μια σύντομη συνέντευξη, η οποία μαρτυρεί πολλά.
Δημοσιογράφος
Κύριε Αναγνωστάτε, ακούγεται ότι σας παροτρύνουν να διεκδικήσετε τη Δημαρχία της Κηφισιάς στις προσεχείς εκλογές. Είναι έτσι και τι προτίθεστε να κάνετε;
Ν.Αναγνωστάτος
Για να είμαι ειλικρινής, έτσι είναι. Φαίνεται ότι ακόμη θυμούνται ότι στη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά στην Κηφισιά, είχα δείξει κάποια σημαντική και επιτυχημένη δραστηριότητα, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ως Πρόεδρος του Κηφισέα, αλλά και ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος για 12 χρόνια, και παρόλο που έχω αποσυρθεί για αρκετά χρόνια πίστευα ότι με έχουν ξεχάσει. Αλλά φαίνεται ζητούν κάτι που το έχουν ανάγκη και πιστεύουν ότι μπορώ να το δώσω.
Δημοσιογράφος
Σας ξύπνησαν λοιπόν παλιές καλές ημέρες και φαίνεται ότι αυτό σας κολακεύει, Σας έπεισαν;
Ν.Αναγνωστάτος
Είναι πράγματι κολακευτικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές σου και ιδιαίτερα όταν και συ πιστεύεις ότι μπορείς να ικανοποιήσεις τις βλέψεις και ανάγκες των πολιτών αυτών. Με αγγίζει η ιδέα της ύψιστης ανέλιξης του ανθρώπου, όπως τη εκφράζει ο Maslow με το τρίγωνό του, η οποία είναι η ανιδιοτελής, άδολη αλλά και αποτελεσματική προσφορά υπηρεσιών στην κοινωνία και η μετάδοση αρχών και αξιών στους πολίτες, σε συνδυασμό με την απόλυτη απεμπόληση κάθε είδους και βαθμού προσωπικών ή άλλων συμφερόντων. Όλα τα πιο πάνω ιδεατά, λείπουν παντελώς από τη σημερινή πολιτική μας ζωή και έτσι έχει απαξιωθεί ο πολιτικός και η πολιτική. Όραμά μου μεταξύ άλλων, είναι να αντιστρέψω αυτή την εικόνα, τουλάχιστο στα πλαίσια του Δήμου μας και να πείσουμε για την ορθή και χρήσιμη πολιτική διαδικασία. Για τους λόγους αυτούς είμαι έτοιμος να ενδώσω.
Δημοσιογράφος
Στην πιο πάνω θεωρητική παρουσίαση της πολιτικής, υπονοείς ότι οι μέχρι τώρα Δήμαρχοι υστερούσαν; Δεν προσέφεραν υπηρεσίες στην Κηφισιά;
Ν.Αναγνωστάτος
Κάθε άλλο. Όλοι οι μέχρι σήμερα Δήμαρχοι προσέφεραν ό,τι ο καθένας μπορούσε ή ό,τι νόμιζε ότι ήταν χρήσιμο. Μόνο που η πραγματική κατάσταση πιστοποιεί ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Κάτι που να αναδείξει την Κηφισιά σύμφωνα με την ιστορία της και τη φυσιογνωμία της. Υπάρχουν δηλαδή περιθώρια βελτιώσεως της Κηφισιάς σε πολλά επίπεδα και δυνατότητα ικανοποίησης των Κηφισιωτών, ακόμη και των πλέον απαιτητικών. Η Κηφισιά με τα λουλούδια της, τους όμορφους κήπους της και τις επιβλητικές δενδροστοιχίες, αλλά και το όνομά της, απαιτούν αυτό το κάτι επί πλέον.   Αυτό θα είναι το δικό μου όνειρο και η προσδοκία μου να πετύχω. Με μια καλά οργανωμένη και προγραμματισμένη ομαδική δουλειά, μπορούμε να εκτινάξουμε την Κηφισιά και να εκπλήξουμε ευχάριστα τους Κηφισιώτες. Ζητούμε μόνο την ευκαιρία να το αποδείξουμε.
Δημοσιογράφος
Με το χρίσμα τι γίνεται; Θα επιδιώξεις χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία; Θα αποσυρθείς αν δοθεί σε άλλον;
Ν.Αναγνωστάτος
Είναι γνωστό ότι είμαι στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ασφαλώς το χρίσμα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Όμως με τις παρούσες οδυνηρές συνθήκες, με τη ευρύτερη δυσαρέσκεια του κόσμου και τη δίκαιη ή όχι απαξίωση του πολιτικού κόσμου, δεν είναι βέβαιο αν το χρίσμα θα επηρεάσει όσο πριν και για το λόγο τούτο φρόνιμο θα ήταν να μη δοθεί χρίσμα. Ο δικός μας συνδυασμός, σε κάθε περίπτωση, θα είναι ανεξάρτητος και η επιδίωξη θα είναι η συμμετοχή να είναι ευρύτερη και προπάντων ακομμάτιστη.
Με την ευκαιρία σας δίνω και το όνομα και τη μορφή του συνδυασμού μας, το οποίο θα έχει κεντρική λέξη την «Ελπίδα», μια ελπίδα που όλοι θα τρέφουν με τη προσδοκία να μετατραπεί σε πραγματικότητα. Αυτό το υπόσχομαι!
Δημοσιογράφος
Όλα αυτά ακούγονται από ευχάριστα μέχρι υπερβολικά, Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να πετύχετε , αν τελικά αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε την πρόκληση των εκλογών, οπότε θα τα ξαναπούμε με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμά σας και τα ονόματα που θα σας πλαισιώσουν.
Ν.Αναγνωστάτος
Ασφαλώς και έτσι θα γίνει. Να κλείσω με ένα μότο που είχα κάποτε εκφράσει: «Μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο. Για θαύματα θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο».
Κηφισιά, 7.1.2014
Τηλ.: 210 6255563, κιν.: 6944 628180, φαξ: 210 6255569


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου