Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ



Κηφισιά, Φεβρουάριος 2014

 
ΙΔΡΥΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

          Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με το κυνήγι του κέρδους και την κατά συνέπεια παραμέληση του περιβάλλοντος, επέδρασαν αθροιστικά σε βάρος της Κηφισιάς και της ευρύτερης περιοχής (στο εξής όταν γράφουμε Κηφισιά ή Δήμος ή δημότες, εννοούμε τόσο την Ν.Ερυθραία όσο και την Εκάλη). Καλούμαστε λοιπόν εμείς να σταματήσουμε τον καταστροφικό κατήφορο, πριν μας γίνει συνήθεια, πριν δηλαδή μας κτυπήσει «μιθριδατισμός», εξουδετερώνοντας όλους εκείνους τους δυσμενείς παράγοντες που οδηγούν στον κατήφορο αυτόν και αναστρέφοντας το επιβαρυντικό αυτό κλίμα.
            Αποφασισμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά, χωρίς συμβιβασμούς και μεμψιμοιρίες, με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών μας, εξαγγέλλουμε σήμερα την ίδρυση του ανεξάρτητου συνδυασμού

Ο συνδυασμός συγκροτείται από νέα, άφθαρτα και αξιόλογα πρόσωπα, αποφασισμένα να εργαστούν με ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, τα οποία θα διακρίνει η εμπειρία και η γνώση, η αξιοπιστία και η ικανότητα, η θέληση και η αποφασιστικότητα και η μεθοδολογία και αποτελεσματικότητα, για να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους μας.
*Κεντρικός μας στόχος είναι, η αναγέννηση και αναμόρφωση του Καλλικράτειου Δήμου μας, σε μια καθαρή ήσυχη, καταπράσινη, όμορφη πόλη και η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών, όπως την προσδοκούμε και όπως μας αξίζει, με ασφάλεια και ησυχία.
*Με μια Δημοτική Αρχή υπηρέτη και συμπαραστάτη όλων των πολιτών για την αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων τους, με κύρος και σεβασμό, αλλά και με πυγμή όπου χρειαστεί. Προσδοκούμε έτσι να ικανοποιήσουμε όλους τους δημότες μας και να αισθανθούν με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι θα είμαστε μια ξεχωριστή Δημοτική Αρχή, που θα νοιάζεται για την πόλη και όλους τους κατοίκους της και θα αξίζει να την εμπιστεύονται και να την εκτιμούν, ώστε η δημιουργική συνεργασία να αποδίδει τα βέλτιστα.
 «Το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν», είχε πει ο Ισοκράτης και αυτή τη σοφή ρήση του σκοπεύουμε να κάνουμε πράξη. Eφαρμόzουμε από την πρώτη στιγμή, ήθος, εντιμότητα και διαφάνεια για κάθε θέμα και σε κάθε περίπτωση me με σκοπο να εμπνεύσουμε και να το μεταδώσουμε σε όλους τους δημότες, ώστε να σέβονται, να εκτιμούν και να εμπιστεύονται τη Δημοτική Αρχή.  Θα το κάνουμε ρητά γνωστό από την πρώτη στιγμή προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι τις προθέσεις μας και τις επιδιώξεις μας. Θα γίνουμε πρότυπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου. Αυτός είναι ο δύσκολος στόχος μας, στον οποίο όμως θα επιμείνουμε και τελικά θα τον πετύχουμε.
*Τον σεβασμό και την εκτίμηση του Δήμου μας, θα μεταδώσουμε επίσης και προς την Κυβέρνηση. Οι αρμόδιοι Υπουργοί και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, θα τους είναι δύσκολο να μην ανταποκρίνονται αμέσως σε κάθε δίκαιο αίτημα ή παρέμβασή μας, γνωρίζοντας ότι είμαστε μελετημένοι, τεκμηριωμένοι και ανυποχώρητοι.
Θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, την Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, προσαρμόζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου στις σύγχρονες  αντιλήψεις διοίκησης και λειτουργίας, προς όφελος του αποτελεσματικότερου προγραμματισμού, εποπτείας και εκτέλεσης των έργων, καθώς και της βελτιστοποίησης της παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες. Επέκταση της χρήσης του internet, ώστε να παρέχονται πιστοποιητικά και κάθε άλλη πληροφορία στους Δημότες από το σπίτι τους, ελαχιστοποιώντας έτσι τις μετακινήσεις του, ελαφρύνοντας τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, αλλά επιυυγχάνοντας και τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και του περιβάλλοντος.
 Την μεγιστοποίηση χρήσης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για την υλοποίηση των υψηλών μας στόχων έργων και αναπλάσεων, καλύπτοντας έτσι την έλλειψη πόρων, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας της Πολιτείας.
Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η συγκοινωνία, πεζοδρόμια και πεζόδρομοι ήπιας κυκλοφορίας, η στάθμευση, δενδροστοιχίες, κέντρα νεότητας, αθλητικοί χώροι, η ασφάλεια των πολιτών, αξιοποίηση όλων των συλλόγων, Μέριμνα για τους αδύναμους και πονεμένους, μέριμνα για τις εκκλησίες και υποστήριξη του θεάρεστου έργους τους,  ειδικό πρόγραμμα κατά της ανεργίας, ακόμη και κίνηση κατά του «χαρατσιού» των ακινήτων και των παρακολουθημάτων του, όπως και αναψηλάφηση και ανάδειξη παλαιών εκκρεμών θεμάτων, αλλά και νέων, όπως δημιουργία περιφερειακών οδικών αρτηριών, ιδιοκτησιών του Δήμου, χρήσεων γης κ.τ.τ. Λεπτομέρειες και τρόποι επίτευξης και επίλυσης των πιο πάνω, θα υπάρχει στο πρόγραμμά μας το οποίο θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
    • Ελπίδα για έναν αγώνα έντιμο αλλά δυνατό, με βάση το ήθος και την ευπρέπεια.
    • Ελπίδα για να γυρίσουμε σελίδα. Ελπίδα για το μεγάλο ποιοτικό άλμα.Ελπίδα για να ικανοποιήσουμε, όχι μόνο τις ανάγκες των πολιτών, αλλά προ πάντων τα όνειρα και τα οράματά τους.
    • Ήρθε η ώρα για έργα. Χωρίς καλές και κακές συνοικίες.
    • Χωρίς κατοίκους Α’ και Β’ κατηγορίας. Με το κέφι και τη φρεσκάδα των ιδεών.
    • Ξεκινάμε τον δύσκολο, τον ανηφορικό δρόμο.
    • Για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα.
    • Ένας καινούργιος άνεμος δημιουργίας, αλλά και αξιοπιστίας θα πνεύσει γρήγορα στην Κηφισιά και θα καθιερωθεί μια νέα τακτική σχέσεων και επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες μας.
    • Ζητάμε να μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτά που λέμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου