Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη στον Γεώργιο Ανδρουτσόπουλο



Συνέντευξη στον Γεώργιο Ανδρουτσόπουλο (Κηφισιά, 22-01-2014)

1.-Ανακοινώσατε πρόσφατα την υποψηφιότητά σας για δήμαρχος Κηφισιάς. Πως πήρατε, γι’ άλλη μια φορά, αυτή την απόφαση;
Πολύ εύλογη η ερώτηση και άκρως επίκαιρη. Την ίδια αυτή ερώτηση έκανα και εγώ στον εαυτόν μου, διότι για αρκετά χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί από τα κοινά της Κηφισιάς, κατ’ αρχή διότι είχα πικραθεί για το γεγονός δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω ξεχωριστές υπηρεσίες στην πόλη μου από τη θέση του Δημάρχου, παρότι είχα επιλεγεί από ευρύ εκλογικό σώμα στη πρώτη περίπτωση και είχα προταθεί από όλους του συλλόγους της Κηφισιάς, μαζί με πενήντα (50) πανεπιστημιακούς καθηγητές κατοίκους της Κηφισιάς και στη συνέχεια ίδρυσα και εγκατέστησα βιομηχανία ανακύκλωσης στα Οινόφυτα, έτσι ώστε να εκτονωθεί η ζωτικότητα και δημιουργικότητά μου. Έτσι δεν είχα καθόλου σκοπό να επανέλθω, αλλά πολλοί Κηφισιώτες με παρότρυναν να διεκδικήσω τη Δημαρχία. Με την πεποίθηση ότι με θεωρούν ικανό να πράξω αυτά που λείπουν , αποφάσισα να το επιχειρήσω.

2.  Πιστεύετε ότι μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν στραβά και τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να τα «στρώσετε»;
Από θέση αρχής δεν ψέγω ούτε κατηγορώ κανέναν προηγούμενο Δήμαρχο, οι οποίοι άλλωστε έκαναν ο καθένας αυτό που μπορούσε και πίστευε. Έχω όμως τη άποψη ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα τα οποία έχει ανάγκη η Κηφισιά, όπως και η Ν.Ερυθραία και η Εκάλη, και αισθάνομαι ικανός να τα πράξω, με την μακρόχρονη πείρα μου και τη συσσωρευμένη γνώση.

3. Δηλαδή, ποια θέματα νομίζετε πως άφησαν εκκρεμή οι θητείες του σημερινού δημάρχου; 
Δεν είναι θέμα εκκρεμοτήτων, ούτε στραβά για να στρώσουν. Όταν π.χ. μπαίνεις στην Κηφισιά, βλέπεις ότι είναι χειρότερη από εκεί που βγήκες. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί!  

4. Μας δίνετε σε γενικές γραμμές τους στόχους του προγράμματός σας ή είναι νωρίς ακόμη;
Στο στάδιο αυτό συλλέγω τις ανάγκες των διαφόρων περιοχών μέσω των εξωραϊστικών και λοιπόν συλλόγων, ανάγκες οι οποίες θα αξιολογηθούν, θα ταξινομηθούν και θα διαβαθμιστούν, για τον προγραμματισμό επίλυσής τους. Σε γενικά πλαίσια, θα κινηθούμε στις εξής κατευθύνσεις:

Ξεκινάμε!!!
-        Με την ελπίδα συνοδό,
-        Τη σωφροσύνη οδηγό,
-        Την αρετή αρωγό,
Με συνεργάτες:
-        Την εμπειρία και τις γνώσεις,
-        Την αξιοπιστία και την ικανότητα,
-        Τη θέληση και την αποφασιστικότητα,
-        Τη μεθοδολογία και την αποτελεσματικότητα,
Κε στόχο:
-        Την αναγέννηση της Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας και Εκάλης, σε καθαρές, ήσυχες, καταπράσινες, λουλουδιασμένες όμορφες πόλεις.
-        Την ποιότητα ζωής των πολιτών, που προσδοκούμε και μας ταιριάζει, με ασφάλεια και ησυχία.
Με μια Δημοτική Αρχή:
-        Υπηρέτη και συμπαραστάτη των πολιτών για την αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων τους. Αλλά:
-        Με κύρος και σεβασμό,
-        Με πυγμή όπου χρειαστεί,
-        Για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα!
Ο πιο δύσκολος αλλά και σημαντικός στόχος μου, είναι να διδάξουμε και να εμπνεύσουμε ήθος και ειλικρίνεια, έτσι ώστε οι δημότες να σέβονται, να εκτιμούν και να εμπιστεύονται την Δημοτική Αρχή. Η όλη ατμόσφαιρα θα αλλάξει και θα καταστήσει τις σχέσεις μας με τους δημότες , φιλική, αποτελεσματική και ευχάριστη.

5. Ποιες θεωρείτε ως άμεσες προτεραιότητες της νέας δημαρχιακή αρχής, ιδιαίτερα μετά την «καλλικράτεια» μορφή του;
Η απάντηση είναι ίσως πρόωρη για να δοθεί, αλλά σύντομα θα διαβαθμίσουμε τα προς επίλυση προβλήματα και τα έργα που πρέπει να γίνουν σε κάθε περιοχής. Ο «Καλλικράτειος» Δήμος είναι γεγονός και απλά οι υποχρεώσεις επεκτείνονται και στη Νέα Ερυθραία και Εκάλη, όπου επίσης αισθάνομαι δυνατός και ικανός, μαζί με τους συνεργάτες μας, να ικανοποιήσουμε τους πολίτες. Να σας εκμυστηρευτώ ότι όταν ζητώ να μου καταγράψουν τις ανάγκες της περιοχής τους, τους λέω «σε μια γωνιά γράψτε και το όνειρό σας, ίσως μπορέσω να το ικανοποιήσω».
Επιστρέψτε να ξεφύγω λίγο από τις στενές αρμοδιότητες του Δημάρχου και να επισημάνω το μεγάλο λάθος, για να μη πω έγκλημα, της προηγούμενης Κυβέρνησης, το οποίο δυστυχώς συνεχίζεται και αυτό είναι το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, κάτι που φέρνει σε δυσχερή θέση τους πολίτες, οι οποίοι «τιμωρούνται» διότι ως νοικοκυραίοι αγόρασαν με ιδρώτα και κόπους ένα σπίτι να μείνουν με φορολογημένα χρήματα ή δάνειο, καλούνται τώρα να καταβάλουν ενοίκιο στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ συγχρόνως έχουν νεκρώσει περί τα διακόσια (200) επαγγέλματα που ασχολούνται με την οικοδομή. Θα εξετάσουμε πως θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε με επιχειρήματα και με ανώδυνα «ισοδύναμα». Ίδομεν!

6. Πολλές φορές στο παρελθόν σας έχουμε δει υποψήφιο δήμαρχο, αλλά πάντα σχεδόν, την τελευταία στιγμή, κάνετε πίσω στην... εκκίνηση. Αυτή τη φορά, τι σκοπεύετε να κάνετε;
Όχι πολλές φορές αλλά δύο, όπως αναφέρω στην πρώτη ερώτησή σας. Φαίνεται ότι έχω ένα πολύ σοβαρό «πρόβλημα», για το οποίο πολλοί δεν μου «επιτρέπουν» να προχωρήσω μέχρι τη Δημαρχία, γιατί δεν θέλουν να γίνω Δήμαρχος. Έτσι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο καθένας για τους δικούς λόγους, το πετύχεναν. Ο λόγος είναι ότι δεν ελέγχομαι από εξωθεσμικούς παράγοντες παντός είδους και μορφής, συμπεριλαμβανομένων των κομματικών, για χατίρια και ενέργειες που ξεφεύγουν από το σωστό, το νόμιμο, το δίκαιο και το ωφέλιμο για την πόλη μας, για τα οποία θα εμμένω πάντοτε. Ευελπιστώ  αυτή τη φορά να αποτύχουν για το καλό του Δήμου  και των δημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου