Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στόχος μας το ήθος, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η εντιμότητα




logo final.jpg Πόντου 27, 14564 Κηφισιά. Τηλ.: 210 6255563 / 6944 628180
                                                            e-mail: nanagnostatos@gmail.com , Φαξ: 210 6255569
                                                                                    Κηφισιά, 17 Μαρτίου 2014
Η «Ελπίδα» ανανεώνεται σε κάθε στάδιο που πέτυχε
Στόχος μας το ήθος, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η εντιμότητα
Αναφερόμενος στο έξυπνο, εύστοχο και καλογραμμένο σχόλιο της έγκριτης εφημερίδας σας στη σελίδα Bureau Noir, για «κάποιες καταστάσεις στήριξης πανεπιστημιακών» και την «ελπίδα» ότι «πεθαίνει πάντα τελευταία», θα ήθελα να δικαιώσω το σχόλιό σας και να επιβεβαιώσω ότι έχετε απόλυτο δίκιο, μόνο εξαρτάται αν, πότε και γιατί. Όσο για τις καταστάσεις των 45 Πανεπιστημιακών που με στήριζαν το 2002, αυτές οι «κάποιες καταστάσεις», οι οποίες έχουν τη δική τους αυταξία και σημαντικότητα, παραμένουν ζωντανές χωρίς την ανάγκη ναφθαλίνης. Φαίνεται όμως ότι έτυχαν της ίδιας απαξιωτικής αντιμετώπισης που τους επιφύλαξε ο συγχωρεμένος Τζαννετάκης.
Όσο για τη ελπίδα, πριν πεθάνει, αν ποτέ πεθάνει, περνάει από διάφορά στάδια πραγματοποίησης και επαλήθευσης ή μη των επί μέρους προσδοκιών. Ο συνδυασμός μας «Ελπίδα για την Κηφισιά, έχει ως πρώτο στάδιο την  εκλογή μας στη Δημαρχία του Καλλικρατικού Δήμου και μέχρι τότε η ελπίδα θα παραμένει ζωντανή και οι συμπολίτες μας θα αποβλέπουν σε αυτή.
Το δεύτερο και σημαντικότερο στάδιο είναι να διαμορφώσουμε τον δήμο μας όπως περιγράφουμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη, με κορυφαίο στόχο στη Δημοτική Αρχή να επικρατεί το ήθος, η διαφάνεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα, χωρίς την ανάγκη «ανέμου ελπίδας» από τους Πανεπιστημιακούς. Επαφίεται στην κρίση των συνδημοτών μας να επιλέξουν την «ελπίδα» η οποία θα οδηγήσει σε τέτοια υψιπετή ιδανικά και αρχές.
Συμπέρασμα γενικό προς όλους και για όλα, αβίαστα προκύπτει ότι όσο οι αξίες, οι αρχές και τα ιδανικά δεν παίρνουν τη σωστή τους θέση, τη θέση που τους αξίζουν, στην κοινωνία, όσο η ωφελιμιστική αντίληψη κυριαρχεί και όσο το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί του γενικού, έστω και αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ατομικό, τότε δεν θα προκόψουμε ποτέ ως έθνος, ως κράτος, ως κοινωνία, ακόμη και ως Δήμος και δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για την όποια κατάντια μας.  
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι υποσχέθηκα να μην κατηγορήσω κανέναν και ποτέ, διότι πρώτον δεν θέλω να στηρίζομαι στις ελλείψεις ή τυχόν «ελαττώματα» των άλλων, αλλά στις δικές μου ικανότητες και βελτιωτικές προτάσεις και ενέργειες και δεύτερον  ο κόσμος, οι δημότες, από ό,τι έχω αντιληφθεί, γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα στο δήμο, χωρίς να χρειάζεται δημοσιοποίησή τους από εμένα.
Με εκτίμηση και προσδοκία δημοσίευσής του,
Νίκος Αναγνωστάτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου